Klassinen musiikki

Klassinen musiikki

Opintoihin kuuluvat perusopinnot, ammattiopinnot, vapaasti valittavat opinnot ja työharjoittelu. Opintojen päätteeksi laaditaan opinnäytetyö.

Klassisen musiikin muusikonkoulutuksen tavoitteena on valmistaa opiskelijaa julkisessa musiikkielämässä toimimisessa. Sinulla on mahdollisuus kehittää solistisia valmiuksiasi ja taiteellista hahmottamiskykyäsi voidaksesi toimia erilaisissa yhteyksissä: orkestereissa, yhtyeissä tai solistina. Koulutukseen sisältyy paljon itsenäistä työtä.

Opetukseen kuuluvat mm. pääaineopinnot, musiikin kirjoittaminen ja erilaiset projektit. Kamarimusiikki muodostaa tärkeän osan opinnoista ja opiskelija osallistuu yhtyeissä musisointiin, kokeneiden kamarimusiikinohjaajien toimiessa opettajina. Orkesteriopinnot suoritetaan yhteistyössä Pietarsaaren Sinfonietan kanssa, joka harjoittelee säännöllisesti uudessa Schauman-salissa Campus Allegrossa. Opettajina toimivat sekä suomalaiset että ulkomaiset, esittävät muusikot. Koulutusohjelman puitteissa vierailee säännöllisesti kansainvälisesti merkittäviä muusikkoja ja taiteilijoita, jotka pitävät opiskelijoille mestarikursseja ja työpajoja. Näitä järjestetään mm. Kamarimusiikkifestivaali RUSK:in aikana, joka järjestetään vuosittain marraskuun lopulla Campus Allegrossa. Festivaalin taiteellisena johtajana toimii Anna-Maria Helsing.

Liää tietoja ota yhteyttä:
Eero Paalanen, utbildningsledare i musik och scenkonst
eero.paalanen@novia.fi
Tfn: +358504635025