Kirkkomusiikki

Kirkkomusiikki

Opintoihin kuuluvat perusopinnot, ammattiopinnot, vapaasti valittavat opinnot ja työharjoittelu. Opintojen päätteeksi laaditaan opinnäytetyö.

Kirkkomusiikin suuntautumisvaihtoehdossa opiskelija saa edellytykset työhön Suomen evankelisluterilaisen kirkon palveluksessa. Perinteisten soittimien, urkujen, kuoronjohdon tai laulun lisäksi pääaineekseen voi valita jonkin muun soittimen. Keskeisiä aineita ovat pianonsoitto, kuoron- ja yhtyeenjohtaminen sekä musiikin kirjoittaminen. Kirkkomuusikkona työskentelet laajalla alalla seurakunnan palveluksessa; olet seurakunnan musiikillinen johtaja, joka osallistuu toimituksiin, johtaa erilaisia kuoroja ja yhteismusisointihankkeita, mutta myös ehkä opettaa seurakunnan musiikkikoulussa. Kirkkomuusikkona sinulla on musiikin intohimosi ja monipuolisen koulutuksesi ansiosta mahdollisuus kehittää seurakunnan musiikkielämää ja tehdä musiikin parissa yhteistyötä lasten, nuorten ja aikuisten kanssa.

Voit suorittaa kirkkomusiikin koulutusohjelman aikuisopiskelijana.  Tällöin noudatat yksilöllistä opetussuunnitelmaa ja suoritat opinnot monimuoto-opintoina, jolloin voit myös työskennellä opiskeluaikanasi.

Lisää tietoja, ota yhteyttä:
Dan Lönnqvist, läroplansansvarig i kyrkomusik
dan.lonnqvist@novia.fi
Tel: 050‐5170543