Yrkesakademin

Yrkesakademin

Yrkesakademin i Österbottenin kolmivuotisessa musiikin koulutusohjelmassa saat opiskelijana kehittyä muusikkona ajanmukaisessa ja inspiroivassa työympäristössä. Koulutusohjelma toimii Campus Allegrossa, joka tarjoaa sinulle sekä hienot tilat että mahdollisuuden solmia kontakteja ja tehdä yhteistyötä muiden musiikin koulutusohjelmien ja taidemuotojen opiskelijoiden kanssa. YA tekee yhteistyötä Pedersöre gymnasiumin kanssa ja yhteistyön ansiosta voit myös valita ns. yhdistelmätutkinnon suorittamisen.

YA:n opiskelijoilla on Musiikkitalossa toimiessaan mahdollisuus käyttää nykyaikaista tekniikkaa sekä yhtyeille varatuissa tiloissa, teorialaboratoriossa että studiossa. Opinnot keskittyvät pääsoittimeesi, mutta työskentelet myös useiden erityyppisten hankkeiden parissa, esim. kiertueet, konsertit ja musiikin tuottaminen erilaisiin viestimiin. Viimeisenä opiskeluvuonna toteutetaan suosittu hankekonsepti: voit osallistua omaa musiikkia sisältävän cd:n tuottamiseen. Teoreettinen opetus on saanut yhä käytännöllisemmän leiman, sillä kaikilla opiskelijoillamme on oma työasema Mac-pohjaisessa teorialaboratoriossamme, johon kuuluvat tietokone, äänikortti ja midi-keyboard sekä kuulokkeet. Opiskelijat oppivat musiikintuotannon monia vaiheita työskentelemällä mm. Pro Toolsissa ja Sibelius-ohjelmassa.

YA:n opiskelijoilla on käytössään Schauman-sali sekä opetuksessa että konsertteja varten. Opiskelijoillemme tarjotaan myös mahdollisuus käydä useissa korkeatasoisissa konserteissa ja työpajoissa, joita vetävät vierailevat muusikot. Pietarsaaren Sinfonietta, joka on koko Musiikkitalon klassisen puolen opiskelijoiden koulutusorkesteri, sekä lyömäsoitinorkesteri Drumphonix, harjoittelevat Schauman-salissa.

Kun sinulla on ammattitutkinto takataskussasi, sinulla on erinomainen pohja toimiessasi ammattimaisena muusikkona/artistina. Työtehtävät ovat usein hankeperusteisia, minkä ansiosta työura on vaihteleva ja jännittävä. Toisen asteen ammattitutkinto avaa sinulle myös ovet ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin hakuun.

Musiikin koulutusohjelmaan haet ammatillisen peruskoulutuksen yhteishaussa. Osoite on www.studieinfo.fi. Hakuaika on 21.2.2017 klo 08:00 – 14.3.2016 klo. 15:00.

Kaj Ahlsved
kaj.ahlsved@yrkesakademin.fi
puh. 050-441 0293

www.yrkesakademin.fi

Ansökan

Till utbildningsprogrammet i musik söker du via den gemensamma ansökan till grundläggande yrkesutbildning. Adressen är www.studieinfo.fi. Ansökningstiden pågår mellan 21.2.2017 kl. 08:00 – 14.3.2016 kl. 15:00.

Du skall även fylla i vår kompletteringsblankett genom formuläret du hittar här: https://ansokan.musikhuset.fi/

Urvalsprov ordnas 10.-11.5 2017.

Info om urvalstillfället hittar du här:

Exempel på ett gammalt teoritest ”syi teoriprov

På frågor ang. urvalstillfället svarar Kaj Ahlsved.
kaj.ahlsved@yrkesakademin.fi
Tel: 050 4410293

Johan ”Nisse” Nybäck
Johan.nyback@yrkesakademin.fi
Tel: 050 3609512